Jak vybrat dětské elektrické autíčko?


Chcete si koupit dětské autíčko pro své dítě? Jak si mezi představenou rozmanitostí vybrat správný model? Tento článek má pomoci s výběrem, podrobně vám poví o základních rysech a rozdílech mezi dětskými elektromobily. Pokud vám po přečtení stále zbývají otázky, můžete je adresovat našemu poradci.


Co je to dětské elektrické autíčko?


Pro začátek se rozhodněme, co je to dětské elektrické autíčko? A uděláme důležité upřesnění. Na tomto webu se bavíme výhradně o dětských elektromobilech.

Dětské auto je hračka pro dítě od 2 do 10 let, která je poháněna elektrickým motorem, který funguje z baterie. Elektrická autíčka se vyznačují velikostí, rychlostí pohybu, producentskou zemí, kapacitou akumulátoru, počtem přistávacích míst a dostupností doplňků, od kterých se přímo odvíjí cena hračky. Rozebereme to popořadě.

Výběr druhu dětského elektromobilu.
Podle vzhledu se elektrické autíčko pro děti dělí na:

Dětské elektrické autíčko
Dětské čtyřkolky
Dětské motorky
Dětské traktory 

Dětské automobily mají čtyři kola a jsou provedeny v krytu osobního auta:eng_pl_Electric-Ride-On-Car-Audi-R8-Lift-A300-Yellow-9044_10

 

 

Dětské džípy mají "výkonnější" karoserii, zvětšený silniční průhled, větší kola. Jsou výkonnější a sjízdnější:

Jeep

 

 

 

Dětské čtyřkolky 



Dětské čtyřkolky (další názvy jsou "dětské elektrické čtyřkolky", "elektročtyřkolky") . Bývají jedno a dvoumístné, opatřeny čtyřmi terénními koly a zvýšenými silničním prosvětlením.

eng_pl_Quad-GTS1199-Red-12472_3

 

Dětské motorky


Dětské motorky (nebo "elektromotorky") jsou také elektromobily. Modely jsou opatřeny dvěma nebo třemi koly. 

 

eng_pl_Battery-Motor-BMW-S1000RR-2156-White-9312_6

Dětské elektrické traktory


Dětské traktory jsou druhy dětských vozů opatřených přívěsem. Modely se také vyznačují zvýšeným (oproti dětským osobním autům) silničním prosvětlením a terénními pneumatikami.

 

eng_pl_Tractor-HL2788-2-4G-Yellow-5188_1

 

Velikost dětského elektrického autíčka


Na velikosti dětského elektrického autíčka přímo záleží, jakého vzrůstu se do něj dítě bude moci vejít. V popisu každého elektromobilu uvádíme doporučený věk malého řidiče pro konkrétní model a také její rozměry.

Minimální věk je 2 roky, maximální 10 let. Jsou to ale zprůměrované hodnoty, některé děti rostou rychleji, některé jsou pomalejší, váha každého dítěte je rovněž individuální, takže doporučujeme upozorňovat nejen na velikost elektromobilu, ale i na maximální nosnou zátěž uvedenou pro každý model.

Průměrně se modely dělí do dvou základních věkových skupin

Dětské elektromobily pro nejmenší (1 - 4 roky).
Elektromobily pro děti starší (3 - 8 let).
Skupiny se liší velikostí, hodnotou, výkonností i váhou. Dětské elektromobily jsou pro nejmenší respektive menší, lehčí a levnější. Pro nastupující jsou těžší, výkonnější a dražší.

 

Zátěž dětského elektrického autíčka


Zatížení dětského elektrického autíčka se v průměru pohybuje v rozmezí 20 až 60 kg. 

Výběr výkonu


Rychlost vyvíjená dětským elektromobilem je přímo závislá na výkonu motorů uvádějících elektromobil do pohybu. Dětské elektromobily bývají tří typů:

  • Dětské elektromobily 6V
  • Dětské elektromobily 12V
  • Dětské elektromobily 24V


Velmi vzácně se také vyskytují dětské elektromobily 36V. Čísla 6V / 12V / 24V naznačují výkon motoru. A tím pádem ovlivňují vyvíjenou rychlost. Modely 6V se doporučují pro děti mladší, dva až pět let. Elektromobily 12 až 24V jsou totiž pro děti 4 až 10 let.

Průměrná rychlost pro dětské elektromobily 6V s jedním akumulátorem je 3 km / h, pro elektromobily 12V je 7 km / h, elektromobily pro děti 24V dokážou rozvinout 12 až 15 km / h, no a 36V elektromobily, v závislosti na vybavené hmotnosti, se mohou zrychlit až na 20 km / h.

Akumulátor pro elektrické auto


Různé modely dětských elektromobilů jsou integrovány různými akumulátory.

V našem obchodě se vyskytují dětské elektromobily s následujícími bateriemi:

  • 6V 4Ah;
  • 6V 7Ah;
  • 6V 8Ah;
  • 6V 10Ah;
  • 6V 12Ah;
  • 12V 7Ah;
  • 12V 8Ah;
  • 12V 10Ah;
  • 12V 12Ah;
  • 24V 12Ah;
  • 24V 15Ah.


První číslo ukazuje na napětí na akumulátoru, jinými slovy – na voltage motoru (V) a na ní závisí rychlost, tzn. čím vyšší je toto číslo, tím výkonnější motory jsou umístěny na dětský elektromobil. Druhé číslo ukazuje na kapacitu akumulátoru („Ah“ nebo „Amper-hodina“) a naznačuje, jakou sílu může akumulátor motoru dodávat kontinuálně v jednotce času.

Bohužel podle tohoto čísla nelze zjistit, kolik hodin elektromobil reálně vydrží bez nabíjení, protože tato hodnota závisí na mnoha parametrech – váze elektromobilu, váze řidiče, rychlosti jízdy, sklonu vozovky atd. Z označení akumulátoru dětského elektromobilu lze ovšem načerpat výkon motoru i sílu proudu. Čím jsou obě veličiny vyšší – tím dražší a výkonnější elektromobil.

Některá vozidla pro děti jsou integrována dvěma akumulátory, v tom případě se jejich kapacita a výkon shrnují. Zda je instalován jeden výkonný akumulátor, nebo dva průměrné výkony, je z velké části jedno. Rozdíl je snad jen v komfortu – pokud jsou akumulátory dva, každý z nich váží dvojnásobek svého velkého souputníka.

Na našich webových stránkách je v popisu většiny elektromobilů uvedena průměrná doba používání modelu při plném nabití akumulátoru.

Jak správně vybrat dětské elektrické autíčko?


Doporučujeme při výběru dětského elektromobilu posunout se postupově:

Můžete začít od dvou let. Určit do jakého věku by měl elektromobil sloužit. Pokud co nejdéle jsou větší a dražší dětské elektromobily. Pokud je několik let a dítěti jsou nyní 2-3-4 roky, můžete ušetřit v penězích tím, že si vybíráte auta menší.
Rozhodnout se, zda potřebujete dálkový ovladač. Ovladač mění dětský elektromobil v autíčko na dálkové ovládání s vaším dítětem v roli spolujezdce. To je minimálně sranda!
Rozhodnout se o počtu nástupních míst dětského vozu na akumulátory. 
Rozhodnout se o výkonu motoru. 12V elektromobily jsou dražší. Ale také výkonnější, rozvíjejí bůhvíjakou rychlost. Šestivoltové (6V) elektromobily jsou ale levnější.
Rozhodnout se pro druh elektromobilu je buď dětský vůz, nebo dětská čtyřkolka, dětská motorka, dětský traktor.
A konečně, založeno na určitých vyšších parametrech, vypsaných Vámi starostlivě na list papíru, zbývá zvolit design karoserie. Pokud máte problém najít model, který vyhoví vašim charakteristikám, obraťte se na naše konzultanty, pomohou vám při výběru.